Leerexpert De Novanaut (vroeger De Leerexpert Biekorfstraat) is een buitengewone lagere school type basisaanbod in Antwerpen, vlak bij Park Spoor Noord. Is je kind tussen 6 en 13 jaar en kan het moeilijk leren, lezen of rekenen? Samen stippelen we de beste koers uit om je kind maximaal te doen groeien.

Wat betekent novanaut?

Novanaut betekent vernieuwing (nova) en een avontuurlijke zee- of ruimtereis (naut). Nautes betekent ook schipper in het Grieks. De missie van onze school is dan ook om onze leerlingen het roer terug in handen te geven via intense begeleiding en aangepaste hulpmiddelen. Zo zet je kind vol zelfvertrouwen koers naar het (buiten)gewoon secundair onderwijs! 

Afbeelding
Juf en kinderen spelen spel in een klas in Leerexpert De Novanaut

Stapsgewijs groeien en leren

Op Leerexpert De Novanaut hebben we een rustig, maar doelgericht stappenplan. Stap één: elkaar leren kennen. Op de ‘beleefdag’ zoeken we uit wat je kind nodig heeft, hoe het zich voelt en wat de meest geschikte klasgroep is.

De ontdekkingsreis wordt geleid door een warm team: leerkrachten, co-teachers, orthopedagogen, kinesisten, logopedisten, psychologen… Zij zijn getraind in het doorgronden van leer-en taalproblemen en maken samen een persoonlijk groeiplan voor elke leerling.

Met de juiste hulpmiddelen, een grote portie plezier en de begeleiding van onze experten groeit je kind in zelfstandigheid, thuis en in de klas.

Samen school maken

Kinderen die starten op onze school legden vaak al een moeizaam leer- en schooltraject af. Ze voelen zich vaak stuurloos en hebben weinig zelfvertrouwen. Daarom waken we erover dat ze zich hier goed voelen en dat schoolgaan terug leuk wordt. We werken hard aan een thuis- & groepsgevoel in de klas én op school.

Al vanaf de kennismakingsweken ‘maken we samen school’. Elke klasgroep stelt zichzelf voor aan de andere klassen. Ook ouders maken deel uit van ons schoolteam. We betrekken je bij alles wat er op school gebeurt. Wist je dat we ook soepmama’s, kluspapa’s en Nederlandse les voor ouders hebben?

Leerlingen bouwen samen een reuzegrote toren op de speelplaats van Leerexpert De Novanaut

Klaar voor het middelbaar

2 juffen geven apart uitleg aan 2 leerlingen in Leerexpert De Novanaut

Op het eerste gezicht lijken we een gewone lagere school. Maar onze aanpak maakt ons zo buitengewoon. Het individueel leerproces dat we voor elke leerling uitstippelen, biedt nieuwe vooruitzichten.

In de oudste klasgroepen verkennen we nog meer de eigen talenten, beroeps- en studiemogelijkheden. We betrekken je als ouder ook nauw bij dit proces. Zo bereiken we samen ons uiteindelijke doel: jouw kind uitzwaaien met een rugzak vol vertrouwen en hulpmiddelen, klaar voor een nieuw hoofdstuk in het (buiten)gewoon secundair onderwijs.

Benieuwd wat de Onderwijsinspectie van onze school vindt? 

Download hieronder het lovende doorlichtingsverslag over onze school (vroeger De Leerexpert Biekorfstraat).